ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Události roku 2017

12. července 2018

Pohár SANTÉ zůstává v Havířově
18. 10. 2017

„Koupil jsem si nové suprové boty, tak to muselo vyjít…“ prohlásil Standa bezprostředně po finálovém utkání turnaje v sálové kopané „O pohár SANTÉ“. Standovi bylo letos už padesát dva let, ale to mu nebrání v tom, aby se pravidelně bavil a udržoval kondici tímto sportem. A jen tak končit nehodlá, to by si přece nekupoval nové boty…
Sálová kopaná, společně s florbalem, bocciou, stolním tenisem, plaváním a dalšími sporty, je součástí činností denních stacionářů organizace SANTÉ v Havířově, která je zaměřena na podporu osob s mentálním a kombinovaným postižením. Standa a další klienti tím získávají v prvé řadě motivaci k zdravému životnímu stylu, představu o naplňování volného času a realizaci svých vlastních zájmů. Zažívají situace, které sport přináší, včetně nutnosti zvládnout i ty emotivně vypjaté. Setkávají se díky sportu nejen s dalšími zdravotně hendikepovanými sportovci. Setkávají se také s tím vším, co se děje v běžném společenském prostředí, jak dnes nazýváme prostředí, které bývá zdravotně postiženým někdy hůře dostupné.
Standova „víra“ v jeho novou sportovní obuv se vyplatila. Právě na výše zmiňovaném turnaji, který se uskutečnil 18. října 2017 v Městské sportovní hale v Havířové, skončil se svým týmem Kosatek na prvním místě.
Pořádající organizaci SANTÉ se přihlásilo dalších sedm týmů z blízkého i vzdáleného okolí. Týmy organizací, které se podobně věnují sportování v kombinovaných týmech zdravotně postižených a osob bez postižení. Atmosféru sportovního „hecování“, nesmiřitelnosti na hřišti a postupného smíření s výsledkem u kávy a dobrého občerstvení, si všichni užili už pojedenácté.
Je nutné, a jako pořádající organizace to děláme s velkým respektem a rádi, poděkovat firmě Semag s. r. o. a zaměstnancům společnosti Billa s. r. o v Havířově, za jejich již tradiční přispění našemu turnaji.
Hlavní cenou turnaje „O pohár SANTÉ“ je tedy přirozeně pohár, historicky jedenáctkrát předaný jedenácti různým týmům. Letos zůstal v Havířově pořádajícím. Ve finále poraženým fotbalistům z Harmonie Krnov náleží druhé místo, loňskému vítězi Kopretině z Kopřivnice připadlo tentokrát místo třetí.

Zpracoval: Mgr. Marek Záruba

    


Plavecké závody Zlín
13. 4. 2017
 
Pětadvacetimetrový plavecký bazén Městských lázních Zlín se stal 13. dubna 2017 dějištěm Mistrovství Moravy a Slezska sportovců se zdravotním postižením. Disciplíny na 25 m, 50 m, ale i na 200 m obsadili sportovci z různých klubů celého regionu, včetně našich havířovských. Ještě aby ne, když samotný název klubu SK Kosatky jednoznačně naznačuje přítomnost „vodních savců“. Jak jsme se tedy porovnali ve vodě například z „berany“ ze Zlína? Musíme sportovně přiznat, ačkoliv je to proti přírodním zákonům, častokrát jsme nestačili. Plavání je však pro nás tradiční, takže medaile jsme přivést museli. Jirka Navrátil premiérově na závodní trati získal stříbrnou medaili ve své kategorii prvoplavců, zkušený Petr Valíček získal pro „kosatky“ bronzovou medaili. A protože je pro nás typické lovit v týmu, za štafetu jsme si odvezli bronzové medaile.
Zpracoval: Marek Záruba

         


Partneři Santé-Havířov

Další informace

Podpořte nás nakupováním na svých oblíbených e-shopech!
Věděli jste, že nyní můžete naší organizaci pomoct i obyčejným nákupen na internetu? Přidali jsme se do projektu GIVT, který podporuje neziskové organizace a sportovní kluby. Stačí, když nákupy, které děláte běžně, provedete přes portál GIVT. Část peněz z Vaší útraty bude darována nám! Je to opravdu jednoduché, zabere Vám to jen několik vteřin vašeho času. A co je nejdůležitější, při nákupu nezaplatíte nic navíc. Více zde.

Upravit Cookie předvolby

Přepnout na klasické zobrazení

Kontakt

SANTÉ HAVÍŘOV
Tajovského 1156/1
736 01 Havířov-Podlesí
Tel.: 596 411 026
Fax: 596 411 025
reditel@sante-havirov.cz
IČ: 00847470, DIČ: CZ00847470

Bankovní spojení:
Česká spořitelna - 1666000319/0800

Kraj: Moravskoslezský
Obec: Havířov
Zřizovatel: Statutární město Havířov

Statutární zástupce:
Mgr. Michaela Rosová

Ostatní:
Naše organizace je zapsána v registru poskytovatelů sociálních služeb
 

Další informace