ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Události roku 2012

4. ledna 2013

 
Předání darů primátora města Havířova
20. 12. 2012
Ve velice příjemné atmosféře předalo vedení města Havířova klientům naší organizace dary primátora. Byli odměněni vřelou atmosférou a koledami, které klienti nejen zazpívali, ale i zahráli.
Zpracoval: Bc. Krejza
   
                                                              
 
„Zasněžené“ medaile z IX. ročníku zimních sportovních her v běžeckých disciplínách
14. - 16. 12. 2012
Zimní hry byly letos ve znamení vrtochu počasí, které hodně zamíchalo kartami pořadatelů. Z programu zůstal pouze běh na krátkou trať a místo dalších disciplín byl branný závod. Naši sportovci opět ukázali, že umí zabojovat. Na trati, která držela pohromadě pouze díky velkému úsilí organizátorů, jsme v běhu na lyžích získali druhé místo. V branném závodě jsme obsadili krásné druhé a třetí místo. Našim sportovcům patří za jejich lví bojovnost velký dík.
Zpracoval Bc. Krejza
  
                                                             
 
Vánoční oslava
13. 12. 2012
Oslavy nejkrásnějších svátků v roce se zúčastnili kromě klientů i členové Help klubu, kteří s námi rozkrojili jablíčko, rozlouskli ořech, nechali se okouzlit hudebním a tanečním vystoupením a potom s námi rozvlnili taneční parket.
Zpracoval: Bc. Krejza
   
                                                     
                                                                                                    
 
Akce „Děti dětem“
11. 12. 2012
V čase adventním, přesněji druhé úterý v prosinci, se klienti Denního stacionáře a střediska MIKADO zúčastnili 24. setkání mentálně a zdravotně postižených klientů pod názvem Děti dětem v sále kulturního domu v Dolním Benešově. Jednalo se o setkání klientů s mentálním a zdravotním postižením z ústavů sociální péče, speciálních zařízení, žáků speciálních škol a rodin z Moravskoslezského regionu. Tento den nebyl jen o předání různých dárků, ale také o připraveném programu. V letošním roce vystoupil dětský soubor Nezmar a také oblíbený zpěvák Pavel Novák, díky kterému se klienti zvedli ze židlí a zatančili si pod podiem. Na závěr se představila skupina Domino, se kterou si naši klienti užili mnoho zábavy.
Zpracovala: Sabina Pechová, DiS.
   
 
Mikulášská nadílka
6. 12. 2012
Svým osobitým a velmi vtipným způsobem nás potěšili tři kouzelné postavy, které nezapomenutelně předali dary klientům, jež pro ně připravila agentura GOBI s.r.o. Na této akci jsme také hodnotili malířskou soutěž. Jako nejkrásnější obraz vyhodnotila porota zimní krajinu od Aleše Cholevy.
Zpracoval: Bc. Krejza
  
                                            
 
 Prodejní výstava – Vánoční městečko
3. – 5. 12. 2012
 Tradiční výstava, na které se návštěvníci našeho stánku seznámili s rukodělnými předměty našich klientů, proběhla ve spolupráci s Městským kulturním střediskem Havířov na Náměstí republiky. Výstava byla obohacena o koutek, ve kterém si mohl kdokoliv vyzkoušet praktické dovednosti z naší kuchyně a zhotovit malou drobnost, kterou potěší třeba své blízké. Této možnosti využili hlavně děti.
Zpracoval: Bc. Krejza
   
                                             
 
IV. ročník závodu v silových sportech pro osoby s mentálním postižením
29. 11. 2012
Sportovní hala ve Strumieniu, Polsko
Po slavnostním zahájení, jehož součástí bylo vystoupení hudební skupiny Aparaty, následovaly závody. Sportovci naší organizace se účastnili dvou disciplín a to zvedání činky v leže na lavičce (bench press) a zvedání činky jednou rukou od ramene nad hlavu. Vyhlášení výsledků bylo pro nás velmi napjaté, poněvadž jsme do poslední chvíle nevěděli, zda se „barevně“ umístíme. Nakonec jsme na stupně vítězů vystoupali celkem šestkrát a naši klienti si přivezli ze závodů čtyři stříbrné medaile, dvě bronzové medaile a čtyři čtvrtá místa.
Zpracoval: Bc. Krejza
 
                                         
 
 
Pet Art s Help klubem
15. 11. 2012
Proč házet plast do kontejneru, když se dá využít na velmi krásné věci. Proto jsme pro členy Help klubu uspořádali akci, ve které se naučili s tímto materiálem pracovat. Teď už jen zapálit svíčku a tvarovat a tvarovat.
Zpracoval: Bc. Krejza
  
                                              
 
Mistrovství severní Moravy a Slezska ve stolním tenisu
Šternberk
24. října 2012

Mistrovství České republiky ve stolním tenisu
Hradec Králové
13. – 14. 11. 2012
Vůbec poprvé se na těchto velkých turnajích ukázala naše nová tenisová naděje z Havířova, Andrea Zajoncová, která po dvou letech tréninku skvěle reprezentovala naši organizaci, město Havířov a posléze i Moravskoslezský kraj. Jela víceméně na zkušenou, porovnat svoje schopnosti s ostatními hráčkami. V samotném turnaji všechny zúčastněné doslova šokovala. Při svém prvním startu se jí podařilo porazit všechny hráčky turnaje, kromě finálového zápasu. Díky skvělému druhému místu, byla nominována ve své kategorii na Mistrovství České republiky do Hradce Králové, kde po tuhých bojích obsadila sedmé místo. Jen tak dál Andreo…
Zpracovala: Bc. Krejčí a Bc. Krejza
                                                                            
                                             
 
 
VI. ročník turnaje v sálové kopané „ O pohár SANTÉ“
31. 10. 2012
Naše organizace podporuje klienty v různých oblastech sportu. Mezi stěžejní sportovní odvětví, které s nadšením provozujeme, patří sálová kopaná. Každoročním vrcholem již po dobu šesti let je turnaj „O pohár SANTÉ“. V letošním roce se turnaj rozdělil do dvou kategorií. První skupina hrála s týmy složenými pouze z hráčů a druhá skupina Unified se skládala z hráčů sloučenými s trenéry. Celého turnaje se zúčastnilo 8 týmů Moravskoslezského kraje, včetně loňského vítěze a obhájce titulu, týmu PDPS „Feniks“ z Polska. Naše organizace byla zastoupena dvěma týmy: Kosatky A a Kosatky B – Unified. Stejně jako loni do všech zápasů dali veškeré své nadšení pro hru. Celou atmosféru podporovalo během turnaje skandování nejen kamarádů a rodičů, ale podpořit naše sportovce přišli i studenti ze střední školy Kpt. Jasioka z Havířova – Prostřední Suché. Vytvořili skvělou kulisu během celého turnaje. Obhájci loňského prvenství z Polska letos skončili na skvělém druhém místě a pohár si domů odvezli SK Nováci z Albrechtic. Náš tým Kosatky A bojoval až do konce a skončil na 4. místě a tým Kosatek B v kategorii Unified se umístil na 2. místě.
Zpracovala: Bc. Krejčí
    
                                            
 
Tradiční podzimní odpoledne
30. 10. 2012
Dne 30. 10. 2012 uspořádal Denní stacionář „Tradiční podzimní odpoledne“, spojené s oslavou Halloweenu pro uživatele, rodiče i rodinné příslušníky. Pro návštěvníky byl připraven doprovodný program, při kterém si mohli vyrobit svůj vlastní ozdobný zápich v podobě dýně, vyzkoušet si hru boccia nebo zjistit, jaká je jejich orientace v prostoru. Také si mohli procvičit jemnou motoriku při aktivitě „Nejistá ruka“. Za snahu byli uživatelé odměněni sladkostmi. Nakonec jsme si povídali o tradicích Halloweenu při pečeném čaji a pochutnali jsme si na domácích buchtách. 
Rodiče i ostatní návštěvníci byli z připravených aktivit nadšeni a s poděkováním za příjemně prožité odpoledne odcházeli.
Zpracovala: Siedloková
  
 
 
Nadační fond EVRAZ
17. 10. 2012
Již potřetí se naši klienti setkali se svými sportovními idoly z extraligového týmu HC Vítkovice STEEL. Přijali jsme pozvání od Nadačního fondu EVRAZ, který tuto akci podporuje. Měli jsme možnost být u tréninku hokejistů připravujících se na zápas a pobavit se v programu, který pro nás nadační fond připravil. Většina klientů měla možnost takové prostředí navštívit poprvé, velmi pozitivně reagovali na dění na hrací ploše i na samotné hráče. Celým programem nás provázel maskot Rytíř Vítek a klauni. Kromě sportovních zážitků si klienti domů odvezli i drobné dárky, které je moc potěšily. Toto setkání bylo pro všechny zúčastněné plné radosti a pozitivních emocí na obou stranách.
Zpracovala: Mgr. Břusková
  
  
 
KŘIŠŤÁLOVÝ KAMÍNEK
XX. ročník Evropských dnů handicapu v Ostravě

3. 10. 2012
Ve dvacetileté historii Evropských dnů handicapu už po sedmé vypsal jejich organizátor, Asociace Trigon, soutěž o cenu Křišťálový kamínek, která je každoročně udílena „osobnosti za dlouholetou práci a mimořádné výsledky ve prospěch osob s handicapem“ a „osobnosti s handicapem za mimořádný čin nebo aktivitu“. Naše organizace do výtvarné soutěže, která je také součástí Evropských dnů handicapu zaslala práce tří klientů – Petra Valíčka, Jiřího Navrátila a Miroslava Hrabala. Výtvarné soutěže se zúčastnili klienti z celé republiky. a o to více nás těší, že Petr Valíček a Jiří Navrátil byli oceněni mezi 10 nejlepšími. Za své práce byli ocenění věcnými dary ve formě výtvarných pomůcek. 
Celým slavnostním večerem nás provázel zpěv studentů Janáčkovi konzervatoře. Jsme pyšní na naše malíře, že po soutěži „Nad oblaky aneb každý může být hvězdou“, se dokázali letos už podruhé prosadit v tak veliké konkurenci.
Vypracovala: Bc. Krejčí
    
  
 
XVI. ročník celostátní sportovní olympiády v lehké atletice s mezinárodní účastí, pro mládež s mentálním postižením o putovní pohár primátora města Frýdku – Místku
pana Mgr. Petra Cvika
20. – 21. září 2012
Po slavnostním přivítání na „Olympic days 2012“ jsme vyzkoušeli svou obratnost při různých zábavných a sportovních disciplínách na rekreačním středisku U přehrady Morávka. Večer doprovázela svými tóny živá kapela SEDL BAND country&western music a protože neumíme sedět při poslechu hudby, pořádně jsme si zatančili. Druhý den probíhal na stadiónu ve Frýdku Místku. Celkově soutěžilo ve všech disciplínách 21 družstev. Mezinárodní účast přijeli podpořit dva týmy z Polska. Po slavnostním zahájení her naše družstvo zvládlo všechny disciplíny. Nejlepšího bodovaného místa dosáhl Miroslav Valášek v závodě na 400m, kde doběhl jako druhý. V soutěži družstev, jsme se umístili na 10 místě. 
Zpracovala: Bc. Krejčí
   
  
 
Festival Nad oblaky aneb Každý může být hvězdou 2012
14. 9. 2012
Tento rok poprvé jsme se zúčastnili III. ročníku výtvarné části festivalu, do kterého jsme přihlásili pět klientů, kteří navštěvují náš kreativní ateliér. Z celkového počtu sta přihlášených se čtyři z nich probojovali do TOP dvacítky nejlepších prací, které vybírala odborná porota včele s patronem sochařem a malířem Kurtem Gebauerem, profesorem Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze. Velmi rádi jsme přijali pozvání na slavnostní vernisáž obrázků, která proběhla v Mozartově sále Moravské filharmonie Olomouc. Ceny v podobě poháru, účastnického listu a věcného daru klienti přijali nejen z rukou pana Gebauera, ale také paní Kornové, bývalé manželky zpěváka Jiřího Korna a ředitelky festivalu paní Součkové. Z úst pořadatelů zazněla chvála na práce paní Šustrové, pana Valíčka, Suchého a Valáška a poděkování, že jsme tak úspěšně reprezentovali moravskoslezský kraj. Poté jsme shlédli pěveckou a hudební část festivalu, která v nás zanechala hluboký kulturní zážitek. Na příští ročník už mícháme barvy a nápady, abychom postoupili opět mezi dvacet nejlepších.
Zpracoval: Bc. Krejza
        
                                                                
 
Ozdravně rekreační pobyt v lázních Turčianské Teplice
I. turnus: 31. 8. – 10. 9. a II. turnus: 10. – 20. 9. 2012
Za výrazné podpory Magistrátu města Havířova jsme využili skvělé příležitosti zúčastnit se ve dvou turnusech ozdravně rekreačního pobytu v lázních. Pro naše zařízení to bylo vůbec poprvé, kdy jsme mohli využít nejen pobyt v lázeňském městě, které skýtá nádherné prostředí a zajímavé okolí, ale hlavně procedury, tolik potřebné pro zdraví našich klientů. Celkem tento pobyt absolvovalo čtyřicet osob. Cíle pobytu byly směrovány téměř výhradně na podporu jejich zdravotního stavu. Absolvovali jsme celkem deset léčebných procedur, mezi kterými nechyběli Djibuty – přiložení teplého parafínu s bahnem na postižené místo, Smaragdová koupel v bazénu s teplou vodou, cvičení v tělocvičně na podporu bolesti páteře a jiných neduhů, Aquawalz - cvičení ve vodě, Safírová koupel – perličková koupel, masáž zad a čtyřikrát jsme navštívili aquacentrum. Ve všech bazénech nás hřála teplá voda. Během pobytu jsme poznávali okolí a absolvovali dva výlety. První výlet byl do krásného zámku Bojnice a ZOO. Druhý výlet byl na Plťe, kterými jsme se plavili po řece Váhu a na hrad Strečno. Tyto výlety rovněž dotovalo město Havířov. Během pobytu jsme se věnovali sportům petangue, košíková, vybíjená a běh. Volný čas jsme trávili procházkami po kolonádě a parku. Pobyt byl přínosný zejména pro zlepšení zdravotního stavu klientů.
Zpracoval: Bc. Krejza
     
     
     
 
Návštěva taneční show LIMIT D. C.
22. června 2012
Nejúspěšnější havířovská taneční skupina Limit D. C. nás letos opět pozvala na tradiční Dance Academy ve velkém sále KD Petra Bezruče v Havířově. Viděli jsme všechny taneční styly doprovázené moderní hudbou a známými hity. Jednotlivá vystoupení byla propojena s prezentací všech vystupujících. Po ukončení akademie jsme se sešli s některými vystupujícími a po příjemném povídání došlo i na společné focení. Akce měla veliký úspěch a těšíme se na další setkání s příjemnými mladými lidmi a jejich velkým koníčkem, který přináší radost nejen jim samotným ale také lidem kolem.
Zpracovala. Bc. Zedníková
        
 
XIV. Jarní divadelní setkání Zámeček 2012
21. června (Polsko)
Jako jediní zahraniční hosté jsme byli pozváni organizací Powiatowy dom pomocy społecznej „Feniks“ w Skoczovie do Drogomyślu. Této tradiční akce se zúčastnili mentálně postižení herci, tanečníci, zpěváci a hudebníci se svými instruktory. Zahájení se zúčastnili představitelé města - starostka města Strumieň paní Anna Grygierek, vedoucí odboru Zdraví a společné pomoci paní Anna Suchanek a ředitel PDPS v Pogórzu Krysztof Krzyžanowski. Slavnostního zahájení se ujala paní starostka a hned poté scéna patřila hlavním aktérům. Jako první vystoupila skupina s perkusy „APARATY“, po nich děti ze Základní školy v Strumieniu, následoval WTZ Port z Bielska – Białej a další účastníci. Naši organizaci a město Havířov reprezentovali klienti tanečním vystoupením „Souznění“, které sklidilo velké ovace. Po přestávce, během které jsme se občerstvili, následovala druhá část vystoupení. Celkem se akce zúčastnilo 234 vystupujících.
Na závěr programu byly všem účastníkům rozdány pamětní diplomy a upomínkové předměty, vyrobené klienty pracovních terapií. Po slavnostním ukončení oficiální části následovala volná zábava v areálu krásně upraveného parku a grilování.
Celá den nás provázelo krásné letní počasí a přátelská atmosféra hostitelům vlastní.
Zpracoval: Bc. Krejza
 
   
 
Zahradní slavnost
13. 6. 2012
Letošní slavnost měla podtitul Cesta kolem světa a umožnila všem přítomným, procestovat světadíly naší země během deštivého středečního odpoledne. Účastníci, v tomto případě klienti, rodiče a pozvaní hosté měli možnost hrát hokej za Pittsburgh, v Číně neupustit ani zrnko rýže nazmar, v Egyptě zanechat stopy bosých nohou v rozpálené poušti nebo v Texasu chytit do lasa rozzuřeného býka. Díky nepříznivému počasí jsme museli akci přesunout do vnitřního areálu střediska MIKADO, což ovšem akci vůbec neubralo na kráse. Naopak, vůně opékaných klobás, přilákala všechny k dobrému posezení a následnému vytancování kalorií na diskotéce známého DJ Bubiho.
Zpracoval: Bc. Krejza
        
 
Návštěva zámku Kravaře
2. 6. 2012
Klienti Chráněného bydlení navštívili zámek Kravaře s cílem poznat další zajímavé místo v regionu Slezska. Zámek se nachází v poklidné zóně stejnojmenné obce a vedle kostela svatého Bartoloměje je jeho hlavní ozdobou. Při prohlídce jsme se dozvěděli vše o historii, nejhodnotnější části zámku osmihranné kapli sv. archanděla Michaela a dalších exponátech. Zámek je obklopen rozsáhlým parkem v anglickém stylu, který se pro nás, kromě procházky kolem rybníků stal i ideálním místem pro odpočinek. Malebné zákoutí nám poskytlo výhled na část parku, která je upravena pro účely golfového hřiště a lesopark se vzácnými exempláři dřevin. Při zpáteční cestě vlakem, jsme se stále vraceli ke všemu, co jsme dnes poznali, co nás příjemně potěšilo a přispělo k dobré náladě ve vydařeném dni.
Zpracovala: Bc. Zedníková
 
Návštěva Dinoparku v Doubravě.
květen - červen
S uživateli Denního stacionáře na ul. Čelakovského jsme navštívili v květnu a červnu 2012 DinoPark, který je unikátním zábavním parkem pro nejširší veřejnost, zobrazující modely zvířat z druhohorního období, v životních velikostech v jejich přirozeném prostředí tak, jak obývala naši planetu před mnoha miliony let.
Ihned po příjezdu do parku se vydali uživatelé na prohlídku. Byli nadšeni zajímavými druhy zvířat, protože modely vystavených zvířat byly pohyblivé, ozvučené a v životní velikosti, na které si mohli sáhnout.
Uživatelům byly zapůjčeny speciální brýle na 3D kino s nimiž mohli sledovat plastický obraz originálního filmu o vzniku života na Zemi. Tento film si někteří zakoupili na DVD. Nakonec se uživatelé projeli Dinovlakem po parku.
Návštěva Dinoparku se dětem i dospělým uživatelům líbila a všichni se vrátili s novými poznatky i zážitky.
Zpracovala: Sabina Prokopová, Dis.
  
 
Turnaj v boccie
9. - 10. 5. 2012
Po loňském turnaji uspořádaném pro seniory jsme letos pojali myšlenku uspořádat turnaj pro více družstev. Od myšlenky nebylo daleko k činům. Naše pozvání přijali Dětský domov se školou v Těrlicku, SPMP Havířov, Domov seniorů Luna, Domov seniorů Helios a Help klub. Naši organizaci v obou dnech reprezentovala dvě družstva, Denní stacionář a MIKADO. Utkání se konalo v Městské sportovní hale. Utvrdili jsme se ve rčení, že „Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se“, jelikož největším zážitkem pro všechny bylo právě společné setkání a navázání nových přátelství. O tomto nás přesvědčil pan Klein, který pro nás po loňském turnaji namaloval dva obrazy. Samozřejmě neopomeneme zmínit vítěze: první den zvítězili domácí MIKADO, na druhém místě Help klub a na třetím Denní stacionář. Druhý den zlato vybojoval Dům pro seniory Luna, druhé místo Dům pro seniory Helios a na třetím se umístilo MIKADO. Napneme síly k tomu, aby se tato akce stala tradicí. Sportu zdar!
Zpracovala: Macurová
   
   
Den sociálních služeb v Havířově
25. 5. 2012
 
Naše organizace se aktivně zapojila do historicky prvního Dne sociálních služeb v Havířově, který se uskutečnil 25. 5. 2012 na Náměstí republiky.
Návštěvníkům byli k dispozici zaměstnanci, kteří jim poskytovali základní informace o sociálních službách, které naše organizace nabízí a poskytuje. Měli možnost nahlédnout do kronik jednotlivých středisek organizace, odnést si informační letáky i drobné upomínkové dárky nebo si zakoupit výrobky našich klientů. Rovněž jsme návštěvníkům nabídli i možnost vyzkoušet a zhotovit si za pomocí zaměstnanců pletený košík z papíru, ozdobný zápich do květináče, náramky z plastu, korálků, ozdobné magnety, ubrouskovou techniku apod. Vyrobené předměty si mohli odnést domů a pochlubit se svou zručností.
Celý den probíhal bohatý doprovodný program, kterého se zúčastnili i naši klienti. Předvedli taneční vystoupení orientálních tanců a ukázku z hodin muzikoterapie, včetně hry na jambe bubny.
Zpracovala: Sabina Prokopová, Dis.
 
 
   
 
Den Země
27. 4. 2012
Dne 27. 4. 2012 se uživatelé Denního stacionáře na ul. Čelakovského zúčastnili akce Den Země na Náměstí republiky, kterou každoročně pořádá Město Havířov. Děti a dospělí uživatelé se zúčastnili bohatého programu zaměřeného na ekologii. Zhlédli ukázku výcviku ptactva a chovu včelstva. Vyzkoušeli si vytvořit květinu z nastříhaných kousků plastových láhví, poslechli si povídání o pravidlech silničního provozu a zúčastnili se sportovních aktivit.
Uživatelé si odnesli z některých workshopů drobné dárky.
Zpracovala: Sabina Prokopová, Dis.
 
 
Velikonoční nadílka od Globusu Havířov
20. 4. 2012
Na konci loňského roku, před otevřením nového hypermarketu Globus v Havířově, nás telefonicky kontaktovala ředitelka paní Dvořáková s dotazem, jak může jejich společnost pomoci naší organizaci. Přiznáváme, že to bylo pro nás velké a milé překvapení. Nebývá v dnešní době zvykem od velkých společností, že vám sami nabídnou pomoc. Bylo to jako v pohádce, když dostanete kouzelný zvoneček, můžete si něco přát a to se splní. Tak začala naše spolupráce se zaměstnanci hypermarketu Globus.
Nad nabídkou jsme nemuseli dlouho přemýšlet a okamžitě jsme věděli kde nás „ tlačí bota“. Mobiliář pro klienty, kteří mají problémy s mobilitou a kde běžná židle je pro ně nevhodná nebo i nebezpečná. Celý příběh měl šťastný konec a jako v pohádce „zazvonil zvonec“ 4. dubna 2012, těsně před Velikonocemi. Speciální židle v hodnotě 82 500,- Kč předala, za velkého potlesku klientů, ředitelka hypermarketu Globus paní Andrea Dvořáková. V průběhu návštěvy a prohlídky střediska MIKADO jsme rádi přijali nabídku k další možné spolupráci.
Všem zaměstnancům Globusu a jeho vedení patří velké poděkování, neboť v dnešní době, která není zrovna finančně příznivá, je toto velmi výjimečné a pro nás motivující.
Zpracoval: Bc. Krejza
   
 
XXII. ročník plaveckých závodů Ostrava 2012 
14. 4. 2012
V předvečer sportovní akce samotné předcházel již tradiční ples sportovců, který všechny naladil na očekávané sportovní klání. Závodů samotných se zúčastnili plavci: Petr Kubala, Petra Kucharíková, Miroslav Valášek a Petr Valíček. Sportovci nezklamali naše naděje a do Havířova přivezli tři zlaté a tři stříbrné medaile. Nejvíce si ceníme zlaté medaile Miroslava Valáška, kterému se na 50m volný způsob podařilo vůbec poprvé za léta trvání závodů porazit do té doby nejlepšího plavce z Ostravy.
Zpracovala: Bc. Krejčí
    
 
MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY V PLAVÁNÍ
REGION: MORAVA A SLEZSKO
PŘEROV

4. dubna 2012
Celkově se závodů zúčastnilo přes 100 plavců z 22 různých organizací a speciálních škol. Ze všech výsledků musím především vyzdvihnout skvělé čtvrté a páté místo Miroslava Valáška na 50m a 100m volný způsob. Jen o malý kousek za ním se umístili Petr Kubala a Petr Valíček. Na mistrovství ČR do Liberce se nominují pouze tři nejlepší plavci. K tomuto úspěchu nám chyběly pouhé dvě vteřiny. Tak vzhůru do tréninku ať konkurenci příští rok hravě přeplaveme.
Zpracovala: Bc. Krejčí
   
 
Maškarní bál
15. 2. 2012
I letos jsme v měsíci únoru uspořádali v Denním stacionáři „Maškarní bál“ pro děti i dospělé.
Proběhl ve vyzdobených prostorách naší jídelny, pozvání přijali i klienti ze střediska MIKADO. Bál odstartoval rejem masek, kde se každý účastník představil svou maskou, kterou si dle vlastního nápadu sám nebo s pomocí rodičů či zaměstnanců vytvořil. Všichni ostatní oceňovali nápaditost i originalitu masek a tří nejlepší masky byly odměněny. Vydařený bál, který vyvrcholil diskotékou, se všem líbil .
Mgr. Zdeňka Břusková
    



Partneři Santé-Havířov

Další informace

Podpořte nás nakupováním na svých oblíbených e-shopech!
Věděli jste, že nyní můžete naší organizaci pomoct i obyčejným nákupen na internetu? Přidali jsme se do projektu GIVT, který podporuje neziskové organizace a sportovní kluby. Stačí, když nákupy, které děláte běžně, provedete přes portál GIVT. Část peněz z Vaší útraty bude darována nám! Je to opravdu jednoduché, zabere Vám to jen několik vteřin vašeho času. A co je nejdůležitější, při nákupu nezaplatíte nic navíc. Více zde.

Upravit Cookie předvolby

Přepnout na mobilní verzi

Kontakt

SANTÉ HAVÍŘOV
Tajovského 1156/1
736 01 Havířov-Podlesí
Tel.: 596 411 026
Fax: 596 411 025
reditel@sante-havirov.cz
IČ: 00847470, DIČ: CZ00847470

Bankovní spojení:
Česká spořitelna - 1666000319/0800

Kraj: Moravskoslezský
Obec: Havířov
Zřizovatel: Statutární město Havířov

Statutární zástupce:
Mgr. Michaela Rosová

Ostatní:
Naše organizace je zapsána v registru poskytovatelů sociálních služeb
 

Další informace