ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Události roku 2010

8. dubna 2011

PŘEDÁNÍ DARU PRIMÁTORA
16.12.2010
Ve čtvrtek 16. prosince k nám zavítalo nové vedení města v čele s primátorem, Ing. Zdeňkem Osmanczykem. Předání bylo klasicky provázeno tiskovou konferencí, při které naši klienti natahovali na skřipec celé vedení města. Dotazy všeho druhu se sypaly jako z rukávu a brzy se přiblížila doba, kdy poslední zodpovězený dotaz dal možnost předat kýžené dary, které zkvalitní provoz a pomohou k rozšíření poznání nových zkušeností a povedou k samostatnějšímu životu našich uživatelů.

Bc. Zdeněk Krejza


 
CENA HEJTMANA MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE
7.12.2010
V úterý 7. prosince proběhla pro nás velmi poetická a slavná událost. Proč poetická? Cena hejtmana se totiž udílela za literární dílo. Prvním místem za svou sbírku Minipovídky II „Kolotoč“ byla oceněna Michaela Poskerová, která tímto mnohé překvapila a hlavně velmi potěšila. Michaela nejen že povídky sama napsala, ale také doplnila osobitými kresbami. Dalším oceněným byl Jakub Petřík za svou básnickou sbírku s názvem „Soubor básní“. Svou tvorbou se dopracoval, doslova dopsal, na krásné třetí místo.
Oba spisovatelé obdrželi finanční ocenění a věcný dar přímo z rukou hejtmana Ing. Jaroslava Palase. Je pro nás velmi potěšující, že hned dva naši klienti dokázali obstát ve velmi náročné konkurenci.

Bc. Zdeněk Krejza


 
 
„HAVAJSKÝ BÁL" V SANTÉ
11.11.2010
Na prahu blížící se zimy a vánočních svátků, v den kdy Martin přijíždí na bílém koni, se havířovská Reneta vyzdobila exotickými květy, tropickým ovocem a vůně moře byla doslova cítit ze všech koutů. O zahájení „Havajského bálu“ se postarali se svými bubínky klienti z Centra pracovní činnosti. Rolí průvodců nezapomenutelným odpolednem se stali Zdeněk Krejza a Pavlína Sztefková. Pod jejich taktovkou se tančilo, zpívalo, soutěžilo a samozřejmě nechyběla ani netrpělivě očekávaná tombola, ve které každý si odnesl nějakou výhru. K tanci i k poslechu nám hrála působivé havajské melodie kapela Kubemuzik. Všichni hosté odhodili pláštík každodennosti a věnovali se zábavě nebo vzpomínali na krásné dny zalité sluncem. Zlatým hřebem krásného odpoledne bylo vystoupení ostravské skupiny Flamenco, kteří přijali naše pozvání a předvedli nám ukázky ze svého tanečního umění. Náš dík samozřejmě patří všem sponzorům, kteří nás obdarovali.

Ing. Tamara Šeligová














 
VÝSTAVA VÝTVARNÝCH PRACÍ V SENÁTU ČR
9.11.2010
Po ročním působení v kreativním ateliéru na jednom z našich středisek, se naši klienti vypracovali natolik, že jsme pod záštitou senátora Ing. Petra Víchy uspořádali výstavu prací v Senátu České republiky. V Praze vystavuje svá díla celkem 12 osob. Jde o díla výtvarná -obrazy, dřevořezby, svícny a díla psaná - báseň a povídka. Dne 9. 11. 2010 byla výstava slavnostně otevřena a potrvá tři týdny. Za tu dobu si mohou senátoři a různí hosté prohlédnout skvělá díla našich klientů.

Bc. Zdeněk Krejza















 
OCENĚNÍ V SOCIÁLNÍ OBLASTI
4. 11. 2010
Ve čtvrtek 4. listopadu se uskutečnilo slavnostní předání ocenění v sociální oblasti v KD Leoše Janáčka. Do bohatého společenského programu přispěli naši uživatelé dvěma čísly. Radost a nadšení vzbudilo bubnování na djembe africké bubny a zasloužený potlesk byl odměnou účinkujícím za scénický tanec Souznění.

Š. Šatanová

 
ZÁBAVNÉ ODPOLEDNE
27. 10. 2010
Jako každým rokem, tak i letos jsme pro naše uživatele a jejich rodiče v našem středisku uspořádali zábavné odpoledne.
Připravili jsme si pro ně nejrůznější soutěže a aktivity. Měli možnost modelovat z keramické hlíny, chodit po laně, procvičit si jemnou motoriku šroubováním matiček a házením na panáka, zúčastnit se slalomu mezi kužely.
Na závěr odpoledne jsme si při grilování párků povídali o právě strávených chvílích u šálku kávy nebo čaje.

Mgr. Zdeňka Břusková

 
IV. ROČNÍK FOTBALOVÉHO TURNAJE „O POHÁR SANTÉ“
20. 10. 2010
Dne 20. října 2010 se uskutečnil čtvrtý ročník turnaje v sálové kopané, který proběhl v Městské sportovní hale v Havířově. O putovní pohár SANTÉ bojovalo celkem 43 sportovců z Havířova, Města Albrechtic, Pržna, Komorní Lhotky a Českého Těšína. Pořadatelem turnaje bylo SANTÉ - Domov pro osoby se zdravotním postižením. Turnaj navštívila řada významných hostů a slavnostní zahájení provedl primátor Města Havířova pan František Chobot.
Fotbalové týmy byly rozděleny do dvou skupin, které určily pořadí pro finálová utkání. První místo si vybojovali hráči SK NOVÁCI z Města Albrechtice nad domácím týmem SK KOSATKY z Havířova. Tím obhájili loňský titul a kromě zlaté medaile si odvezli domů i putovní pohár, který bude rok zdobit jejich prostory. V tuhém boji o třetí a čtvrtou příčku zvítězili těsným výsledkem hráči SK BESKYD z Pržna nad LIGOTČANY z Komorní Lhotky. Pátou příčku jasným výsledkem potvrdili fotbalisté SPMP HAVÍŘOV nad nováčky turnaje STUDENŤÁKY z Církevní střední školy z Českého Těšína.

Bc. Zdeněk Krejza

 
OZDRAVNÝ POBYT V TEPLICÍCH NAD BEČVOU
4.- 7.10.2010
Uživatele Denního stacionáře na ul. Čelakovského, jednoho ze tří středisek SANTÉ - Domova pro osoby se zdravotním postižením, se ve dnech od 4. - 7. 10. 2010 zúčastnili ozdravného pobytu v lázeňském středisku v Teplicích nad Bečvou. Ubytováni byli v Sanatoriu Moravan, jehož součástí je i krytý bazén, kterého plně využili. Tohoto ozdravného pobytu se zúčastnilo 8 uživatelů a několik zaměstnanců střediska. Krásné babí léto jim umožnilo procházky po lázeňské kolonádě, návštěvu Zbrašovské aragonitové jeskyně, návštěvu místního řezbáře. Rozzářené tváře všech uživatelů po příjezdu domů svědčily o jejich maximální spokojenosti.

 
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ
5. 10. 2010
Již podruhé v historii sociálních služeb se uskutečnil ve dnech 4. až 10. října 2010 „Týden sociálních služeb“, kdy otevřeli své dveře široké veřejnosti poskytovatelé sociálních služeb celé České republiky. Střediska naší organizace Denní stacionář i Centrum Pracovní činnosti přivítala 5. října návštěvníky z řad rodičů, příbuzných, studentů škol a institucí.

Š. Šatanová
 
CROATIA BEACH 2010
21. 8 – 1. 9. 2010
Seget Vranjica
V sobotu se vydalo autobusem 30 uživatelů načerpat síly moře, zotavit z neduhů a pokochat krásou skalistého pobřeží a starých měst. Počasí nám přálo téměř po celou dobu pobytu. Proto jsme využili každé chvíle k plavání v teplém moři a pohybu na slunci. Dopoledne probíhaly výlety po skupinách do pamětihodného Splitu, odpoledne do starobylého Trogiru, který na nás všechny zapůsobil silným dojmem. Každý den probíhal pestrý program, přes den koupání v moři a výlety, večer procházky v záři zapadajícího slunce, diskotéky, promítání filmů, práskání bičem, hry, zpěv. Zajímavým zpestřením byl pro uživatele večerní Trogir, kde nádherně osvětlené budovy dotvářely magickou atmosféru města. Úžasný byl Dalmácký večer, s ochutnávkou domácích jídel, peky, která je vyrobena se směsi čtyř druhů masa, zeleniny a brambor pečenou v otevřené peci, chlebíčků s pršutem a sýrem, dobrého vína. K tanci hrála živá hudba.
Ubytování bylo třetím rokem ve Ville Teresa, k moři coby kamenem dohodil a pláž přesně pro nás, sypaná z malých kamínků. Tak ubíhaly dny plné pohybu, radosti a zábavy. Pobyt u moře vlil novou energii do duší každého z nás.

Bc. Zdeněk Krejza
 
MEZINÁRODNÍ SOUTĚŽ ENTENTE FLORALE EUROPE - EVROPSKÁ ROZKVETLÁ SÍDLA
8. 7. 2010
Město Havířov se zapojilo do evropské soutěže Entente Florale Europe. V rámci sedmihodinové prohlídky města experti na zeleň a turismus z dvanácti evropských zemí toho viděli hodně i co se týká služeb. Při své prohlídce navštívili také naše středisko Denního stacionáře na ulici Čelakovského, které bylo dle jejich slov nad očekávání.
Další informace a hodnocení se dozvíme až na slavnostním vyhlášení výsledků, které se bude konat 24. září v Itálii.

Š. Šatanová

 
10. LETNÍ SPECIÁLNÍ OLYMPIÁDA PRAHA 2010
1.- 4. 7. 2010
Speciální olympiáda je jedna z největších akcí pořádaných pro sportovce s mentálním postižením. Tato olympiáda se koná jednou za čtyři roky a její součástí je výběr sportovců, kteří nás budou reprezentovat na Světových hrách v Řecku 2011. Letošní ročník se konal od 1. do 4. července 2010 a zúčastnilo se jej přes 1000 sportovců z více než 80 sportovních klubů celé České republiky. Náš sportovní klub Kosatky odjelo reprezentovat 10 uživatelů, dva partneři, kteří byli součástí fotbalového družstva a dva trenéři.
Soutěžilo se ve fotbalu, stolním tenisu, atletice, plavání, boccie a moderní gymnastice. Naši sportovci soutěžili ve fotbale, plavání a atletice. Fotbalový tým skončil na 7 místě a určitě při tak silné konkurenci nezklamal. V plavání se velmi dařilo Petrovi Kubalovi, který získal zlatou medaili za 100m v.z. a následně byl vylosován na Světové hry do Řecka. V atletice nás reprezentoval Marek Zajonc, který získal zlatou medaili ve vrhu koulí a bronzovou na 400 m. Dalším atletem byl Jan Pokorný, který rovněž získal zlatou medaili v běhu na 100 m a bronzovou ve skoku do dálky z místa. Úspěšně zvládl bez problémů všechny úkoly v přizpůsobených sportech Lukáš Sivec.
Mimo soutěže byl pro všechny sportovce připraven zajímavý program, při kterém nám zazpívala např. Lucie Bílá, zahrál Pavel Šporcl, k tanci hrála skupina Kabrňáci a měli jsme možnost vidět irské tance.
Celá akce se velmi vydařila a všichni se těšíme na další sportovní akce.

Bc. Margita Krejčí

 
ZÁJEZD DO ZOO A BOSKOVIC
25. 6. 2010
Dne 25.06.2010 jsme se zúčastnili jednodenního zájezdu. V 6:30 jsme měli sraz u Centra pracovní činnosti na ul.Tajovského a v 7:00 h jsme vyjeli na cestu do ZOO. Do Lešné jsme přijeli v 9:00 h a vydali se na prohlídku zoologické zahrady. Uživatelé byli nadšeni jak přírodou, tak zajímavými druhy zvířat.
V 11:15 h jsme opustili Lešnou a odjížděli na oběd do Boskovic. V restauraci byla příjemná atmosféra, uživatelé byli se skvělým obědem velmi spokojení.
Ve 14:30 h jsme navštívili westernové městečko, kde jsme obdivovali jeho zajímavosti. Na chvíli jsme se přenesli na Divoký západ. Díky celému prostředí a ochotným zaměstnancům jsme se s uživateli cítili výborně. Na závěr jsem se občerstvili topinkou a pitím. Z Boskovic jsme odjížděli v 17:30 h.
Při zpáteční cestě jsme si s uživateli zazpívali a povídali o svých zážitcích z výletu. Dobrá nálada panovala po celý den. Všichni uživatelé se vrátili z výletu obohaceni o další krásné zážitky.

Marcela Gorniaková

 
ZAHRADNÍ SLAVNOST
24. června 2010
Slavnost pro uživatele a jejich rodinné příslušníky se konala již potřetí v odpoledních hodinách na zahradě Centra pracovní činnosti. Zahájila ji ředitelka organizace paní Ing. Tamara Šeligová. Prudký déšť marně zkoušel zviklat naše odhodlání zůstat venku.
Pro návštěvníky byl připraven bohatý program plný zábavných soutěží a her. Např. hod dřevěným válečkem na cíl, přenášení lentilek brčkem, vrtichvost, cvrnkání kuliček do důlku, hod míčkem do košík či hod barevných kroužků na tyč. Zahradou se linula vůně opékaných klobás. Sponzoři nám pomohli zajistit sladké překvapení jako odměnu za účast v jednotlivých disciplínách pro každého soutěžícího. Závěr odpoledne zpříjemnila diskotéka DJ Bubiho.

 
„O PUTOVNÍ POHÁR SANTÉ“ - TURNAJ V PŘEHAZOVANÉ
26. května 2010
V turnaji se utkalo šest družstev systémem každý s každým. O pohár bojovali SK Kosatky, SPMP Havířov, SK Medvědi z Třebovic a HIP-HOP z Vítkovic, Ligoťáci z Komorní Lhotky a Fičáci z Českého Těšína. Sportovci zápolili ze všech sil. Viděli jsme mimořádné souboje. Turnaj okořenil zápas kapitánů družstev s trenéry, kde bylo zřejmé, kdo trénuje a kdo je skutečně trénovaný. Pohár vybojovali domácí SK Kosatky.


 
 
OSLAVY DNE ZEMĚ
23. dubna 2010
Město Havířov uspořádalo v rámci oslavy Dne Země soustu akcí pro děti a dospělé. I my jsme se zúčastnili bohatého programu zaměřeného na ekologii a přírodu v parku pod náměstím Republiky. Děti si mohly prohlédnout výstavu kanárů, Městská policie předvedla ukázku výcviku psů, děti zhlédly představení s ekologickou tématikou divadelního spolku Trdla. Po celé dopoledne byly připraveny různé soutěže, kterých se zúčastnily i naše děti.


 
 
DIVADÉLKO DUO ŠAMŠULA - O ČERVENÉ KARKULCE
22. dubna 2010
Divadélko Dou Šamšula se představilo našim uživatelům představením známé pohádky O Červené Karkulce. I když v jejich nastudování byla pohádka jiná, než jakou ji všichni známe, dětem se velmi líbila. Karkulka byla totiž velmi chytrá a naučila vlka zdravému stravování. Ovoce a zelenina je totiž ta správná výživa! Uživatelé se aktivně zapojili do zpěvu písničky a oba protagonisty odměnili velkým potleskem.

 
KONCERT „CHCEME ŽÍT S VÁMI" A PROHLÍDKA PRAHY
19.- 21. dubna 2010
19.4.2010 – po příjezdu a ubytování jsme absolvovali procházku Prahou (Národní divadlo, Karlův most, Staroměstské náměstí).
20.4.2010 – po procházce Prahou (Václavské náměstí, Muzeum) a projížďce metrem (trasa B – Zličín) jsme se zúčastnili koncertu TV Nova v O2 aréně „Chceme žít s vámi“ (na koncertě vystoupilo 15 zpěváků).
21.4.2010 – procházka Prahou (Vyšehrad) a odjezd. Všem se nám výlet do Prahy moc líbil a určitě nebyl poslední.

 
MINITEATRO JIŘÍHO TIBITANZLA - FESTIVAL MALÝCH ZÁJEZDOVÝCH DIVADEL
14. a 15. 4 2010
V letošním 19. ročníku festivalu malých zájezdových divadel jsme se opět setkali s herci a autory nových pohádek, kteří nás svými výkony zaujali a pobavili. Ve středu jsme shlédli pohádku divadýlka Mrak z Havlíčkova Brodu O hamižné Eulálii, krejčím Jírovi a kouzelné jehle. Divadýlko se dvěma herci nás provedlo pohádkou plné písniček a pohádkových bytostí.
Ve čtvrtek jsme navštívili divadýlko Matýsek z Nového Boru, které nám představilo Uspávačky aneb pohádky z kabátu. Zde jsme prožili příběh malého Toníka, který se večer v posteli bál a za žádnou cenu by z ní nevylezl. Jenže občas přijde chvíle, kdy je potřeba strach překonat….
Z festivalu malých jsme si odnesli nejen hezké zážitky, ale i příjemné vzpomínky z atmosféry živého divadla a kontaktu s herci na jevišti. Už teď se těšíme na příští jubilejní 20. ročník MiniTeatra.
 
VELIKONOČNÍ TÝDEN
29.3.- 2.4.2010
Nastal čas velikonočních příprav, které se netýkají jen jarního úklidu, ale zároveň si připomínáme různé velikonoční tradice a zvyklosti. V Denním stacionáři jsme začali v pondělí, když jsme se s uživateli sešli v jídelně a povídali jsme si o tom, co Velikonoce jsou, proč a jak se slaví. Rozvrhli jsme si na každý den v týdnu jednu z tradic, které bychom zvládli s uživateli předvést. Začali jsme pečením tradičního velikonočního beránka, ukázali jsme si a vyzkoušeli vyfouknutí vajíčka, ochutnali vařená vejce, ze kterých jsme připravili salát. Předvedli jsme si pletení pomlázky, lepili jsme velikonoční beránky na výkrese. Ve středu si uživatelé vyzkoušeli barvení a zdobení vyfouknutých vajíček, které si pak odnesli domů. Další den jsme velikonočního beránka ochutnali. Týden jsme ukončili pomlázkou v Denním stacionáři a Centru pracovní činnosti na ul. Tajovského. Program velikonočního týdne se nám líbil a uživatelé si ho náramně užili.

 
MAŠKARNÍ BÁL
24. února 20010
Konečně nastal den, na který se všichni moc těšili, a tím byl maškarní bál. Den napřed, v úterý, jsme společně s uživateli vyzdobili místnost pracovní terapie. Chtěli jsme překvapit naše malé kamarády – děti, kteří se karnevalu také zúčastnili. A konečně je středa ráno a probíhají poslední přípravy před zahájením bálu. Každý se převléká do masky, kterou si připravil. Panuje příjemná nálada, všichni si vzájemně své masky obdivují. Krátce po desáté hodině slavnostně zahajuje bál vedoucí Denního stacionáře. A začíná představování masek. Této role se humornou formou ujala naše milá kolegyně Danka. Všichni se baví, brzy začíná diskotéka. Každý si na ni přišel na své. Hrálo se od dechovky až po rock. Uživatelé si spolu zatancovali, na malé kamarády také nezapomněli. Těsně před obědem byl bál ukončen a už nyní se těšíme na další společnou akci.


 


Partneři Santé-Havířov

Další informace

Podpořte nás nakupováním na svých oblíbených e-shopech!
Věděli jste, že nyní můžete naší organizaci pomoct i obyčejným nákupen na internetu? Přidali jsme se do projektu GIVT, který podporuje neziskové organizace a sportovní kluby. Stačí, když nákupy, které děláte běžně, provedete přes portál GIVT. Část peněz z Vaší útraty bude darována nám! Je to opravdu jednoduché, zabere Vám to jen několik vteřin vašeho času. A co je nejdůležitější, při nákupu nezaplatíte nic navíc. Více zde.

Upravit Cookie předvolby

Přepnout na mobilní verzi

Kontakt

SANTÉ HAVÍŘOV
Tajovského 1156/1
736 01 Havířov-Podlesí
Tel.: 596 411 026
Fax: 596 411 025
reditel@sante-havirov.cz
IČ: 00847470, DIČ: CZ00847470

Bankovní spojení:
Česká spořitelna - 1666000319/0800

Kraj: Moravskoslezský
Obec: Havířov
Zřizovatel: Statutární město Havířov

Statutární zástupce:
Mgr. Michaela Rosová

Ostatní:
Naše organizace je zapsána v registru poskytovatelů sociálních služeb
 

Další informace