ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Události roku 2009

8. dubna 2011

ANDĚLSKÝ BÁL
3. prosince 2009
Spokojenost uživatelů, přátel, rodičů a hostů byla nám odměnou za energii vynaloženou na přípravu bálu konanému k třicátému výročí našeho zařízení. Hned v úvodu se představili uživatelé v tanečním čísle René, já a Rudolf. K tanci, poslechu a zábavě hrála kapele Á-trio. V programu vystoupila se třemi čísly Taneční skupina Jaroslavy Calábkové. Odpoledne zpříjemnily soutěže pro pobavení soutěžících, přihlížejících i moderátorů. Kdo chtěl, mohl tančit na známé šlágry a nechat se unášet příjemným odpolednem až k bohaté tombole a pak ještě dál. Byla to reprezentativní akce, hodna důstojných oslav třicátého výročí založení naší organizace.

 
III. ROČNÍK V SÁLOVÉ KOPANÉ "O POHÁR SANTÉ"
11. listopadu 2009
Čtyři a půl hodiny klání mělo před sebou šedesát hráčů. Týmy rozlosované do dvou skupin, hrály nejdříve každý s každým. Výsledky posunuly družstva do bojů o celkové umístění v turnaji. Ve velice dramatickém finálovém utkání poslední minuta odhrnula roušku tajemství, jediný gól rozvlnil soupeřovu síť a odhalil vítěze. Pohár si domů odvezli fotbalisté Města Albrechtic SK Nováci. Pověstný kousek štěstí chyběl jejich soupeřům Beskydu Pržno. V zajímavém zápase o třetí a čtvrté místo, plném krásných soubojů a výměn, se utkali domácí SK Kosatky s úplnými nováčky soutěže Ligotčany z Komorní Lhotky. Havířovské Santé si nakonec odvezlo zasloužené bronzové medaile. O páté a šesté umístění se utkali hráči SPMP Havířov s hráči Hosany Karviná. Hráči SPMP jasně zvítězili a tím si zajistili pátou příčku. Na všechny hráče turnaje čekaly kromě vzpomínek diplomy a pěkné dárky.

 
ZÁBAVNÉ ODPOLEDNE
24 června 2009
24. června 2009 se uskutečnilo v Centru pracovní činnosti na ul.Tajovského „Zábavné odpoledne“ pro uživatele a rodiče SANTÉ-Domova pro osoby se zdravotním postižením. Do poslední chvíle jsme si nebyli jisti počasím, které se nakonec umoudřilo a vše mohlo začít. Zahájení se ujala ředitelka organizace a pan náměstek JUDr. Bujok.
A pak… za doprovodu hudby započalo soutěžní klání v lovení ryb, kuželkách, překážkové dráze, hodu na cíl, přenášení kelímku s vodou na tyči. Poslední disciplína patřila k velmi oblíbeným a zábavným.
Celý areál provoněly grilované párky, žízeň uhasilo mimo jiné i čepované pivo. Akci provázela dobrá nálada, šťastný smích a bohaté občerstvení. Každý kdo se zúčastnil soutěže, dostal sladkou odměnu. Každá akce má svůj strhující závěr, a tím byla diskotéka pod širým nebem.
 
DŘEVĚNICE 2009 – SPLNĚNA PŘÁNÍ
Naše družstvo se také letos zúčastnilo tradičního turnaje v přehazované v Dřevěnicích. Sestavu tvořilo těchto sedm uživatelů: Jiří Demetr, Marek Zajonc, Petr Voznica, Vítězslav Suchý, Miroslav Valášek, Martin Szurman a Petr Valíček. Jako doprovod v rolích trenérů jeli Zdeněk Krejza a Jiří Kubiczek.
Počasí v den příjezdu nedávalo příliš nadějí na hladký průběh turnaje, naštěstí se ale od sobotního rána umoudřilo. Systém turnaje doznal od minulého ročníku podstatnou změnu. Místo jedné skupiny byly letos rozlosovány skupiny dvě po čtyřech týmech. Ve skupinách tak hrál každý s každým a poté vítězové skupin hráli finále, druzí o třetí místo atd. První zápas nás čekal proti nezkušenému mužstvu SK Hurá Praha. Naši jasně dominovali a zápas spíše posloužil jako dobrý trénink. Ve druhém zápase nás soupeř SK Atletic Kvasiny potrápil již více. Přesto jsme vyhráli, když dominovali především naši smečaři Jirka s Víťou. Do třetice se nám už zvítězit nepodařilo. Stejně jako loni tak i letos jsme zůstali na štítě SK Světáci Tloskov. Byli jsme tak „odsouzeni“ k zápasu o třetí místo, který na nás čekal v neděli dopoledne. Tíhu boje o medaile si naši borci snažili nepřipouštět, přesto první set těsně prohráli s SK Pážata Mladá Boleslav. Naštěstí ve druhém setu dokázali srovnat krok, když smečaře kvalitně podpořili zbývající hráči v poli. Ve třetím setu už soupeř tahal za kratší konec provázku a naši reprezentanti nezadržitelně směřovali za svou první medailí.
Kulturní program byl opět hezky připraven. Na všechny zúčastněné čekalo opékání párků, diskotéka, tanečnice s hadem a přelet vojenských letadel. Byli jsme proto rádi, že jsme se mohli zúčastnit tak velké akce a již teď se těšíme na příští ročník.

Bc. Jiří Kubiczek
 
Jak jsme dobývali Prahu
15. – 18. 6. 2009
Ráno o půl šesté píšťalka výpravčího dala jasný signál a kola vlaku se daly do pohybu směr Praha. Čtyři překrásné dny v Praze jsme prochodili a prokoukali za akurátního tepla a slunka. Spousta překrásných fotek mluví za vše.

Pražský hrad, chrám sv. Víta, polední střídání stráží Pražského hradu, pěší procházka Královskou cestou z hradu přes opravující se Karlův most až na Staroměstské náměstí. Překrásný starobylý orloj, posléze centrum Staré Prahy viděné z výšky Staroměstské radnice. Dokonce jsme viděli figury orloje zevnitř věže. Celou Prahu z ještě větší vyšší budovy Žižkovské věže jsme viděli při nádherné dopolední akci. V její restauraci, pořád ještě vysoko nad zemí, jsme si dali kafe a pak zpět do centra Prahy. Na Havlově tržnici jsme nakoupili dárky. Krásně osvětlené Staroměstské náměstí a přilehlé uličky na nás dýchly svou tajuplnou nádherou v noci. Kultury jsme užili na výstavě dřevěných soch, maleb a plastik manželů Bílkových a na večerní akci – nádherné Křižíkově fontáně. Verdi nás uchvátil barevnými tóny tančícími kolem vody. Byla to nádherná akce. Moc děkujeme sponzorům.

Bc. Zdeněk Krejza a Pavlína Sztefková


Partneři Santé-Havířov

Další informace

Podpořte nás nakupováním na svých oblíbených e-shopech!
Věděli jste, že nyní můžete naší organizaci pomoct i obyčejným nákupen na internetu? Přidali jsme se do projektu GIVT, který podporuje neziskové organizace a sportovní kluby. Stačí, když nákupy, které děláte běžně, provedete přes portál GIVT. Část peněz z Vaší útraty bude darována nám! Je to opravdu jednoduché, zabere Vám to jen několik vteřin vašeho času. A co je nejdůležitější, při nákupu nezaplatíte nic navíc. Více zde.

Upravit Cookie předvolby

Přepnout na mobilní verzi

Kontakt

SANTÉ HAVÍŘOV
Tajovského 1156/1
736 01 Havířov-Podlesí
Tel.: 596 411 026
Fax: 596 411 025
reditel@sante-havirov.cz
IČ: 00847470, DIČ: CZ00847470

Bankovní spojení:
Česká spořitelna - 1666000319/0800

Kraj: Moravskoslezský
Obec: Havířov
Zřizovatel: Statutární město Havířov

Statutární zástupce:
Mgr. Michaela Rosová

Ostatní:
Naše organizace je zapsána v registru poskytovatelů sociálních služeb
 

Další informace